phone 32 7563230 phone kontakt@fundacjajastrzebie.pl phone 0000051209
Fundacja Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej w Jastrzębiu-Zdroju

Przychodnie lekarskie

BARDZO WAŻNE: W związku z ogłoszeniem stanu zagrożenia epidemicznego Fundacja Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej NZOZ z przykrością informuje naszych kontrahentów że z dniem 16.03.2020 r. zawiesza wykonywanie badań medycyny pracy w naszych poradniach specjalistycznych medycyny pracy w Jastrzębiu Zdroju przy ul. Górniczej 44 i Węglowej 4c do 20.04.2020 r. z możliwością przedłużenia. Za zaistniałą sytuację bardzo przepraszamy.

WAŻNA INFORMACJA

W celu uniknięcia rozprzestrzeniania się KORONAWIRUSA każdemu pacjentowi, również bez cech infekcji, zgłaszającemu chęć wizyty u lekarza POZ i ortopedy najpierw będzie udzielona

TELEPORADA:

• Przychodnia Jas-Mos (ul. Górnicza 44)
    • lekarz POZ pod nr tel. 32 756 32 31, 32 756 32 32
    • teleporada ortopedy – 32 756 32 35
  • Przychodnia Borynia (ul. Węglowa 4)
    • lekarz POZ pod nr tel. nr tel. 32 756 11 54, 32 756 11 61
    • teleporada ortopedy: 32 756 11 57

Przychodnie przyjmują pacjentów od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do 18.00 (medycyna pracy od 6.00 do 14.00). Jest możliwa rejestracja elektroniczna do POZ i ortopedii – pod adresem rejestracja.fundacjajastrzebie.pl

Tylko w sytuacjach kiedy jest to niezbędne pacjent powinien zostać umówiony na konkretną godzinę do lekarza.

Lekarz udzielający TELEPORADY na podstawie przeprowadzonego wywiadu medycznego i oceny zdrowia pacjenta ma możliwość wystawienia zwolnienia lekarskiego elektronicznie oraz elektroniczną receptę i poda kod dostępu telefonicznie.
W przypadku wypisania recepty na leki stałe prosimy dzwonić w celu uzyskania kodu dostępu do e-recepty.

Fundacja Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej w Jastrzębiu-Zdroju prowadzi w ramach działalności gospodarczej Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej, w skład którego wchodzą dwie przychodnie lekarskie. Świadczą one usługi w zakresie podstawowej opieki zdrowotnej oraz poradni urazowo – ortopedycznej (w ramach Śląskiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ), a także w zakresie medycyny pracy (badania wstępne, okresowe, kontrolne, badania kierowców itp.). Kierownikiem medycznym Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej jest  lek. med. Michalina Piła – specjalista chorób wewnętrznych i lekarz medycyny pracy.

Każda z przychodni dysponuje:

• 6 gabinetami lekarskimi,
  • laboratorium analitycznym,
  • pracownią RTG,
  • pracownią USG,
  • gabinetami fizykoterapii z nowoczesną aparaturą do wykonywania zabiegów,
  • gabinetami zabiegowymi z najnowszym sprzętem do badań spirometrycznych, audiometrii i EKG,
  • poradnią urazowo – ortopedyczną,
  • poradnią medycyny pracy.

Przychodnia nr 1 przy KWK „Jas-Mos” tel. (32) 756-32-31, (32) 756-32-32

Lekarze przyjmujący  w Przychodni nr 1:

1. lek.med. Michalina Piła – specjalista chorób wewnętrznych, lekarz medycyny pracy
  2. lek.med. Kazimierz Kulik – lekarz chorób wewnętrznych, lekarz medycyny pracy
  3. dr n.med. Anita Bluszcz-Rożnowska – lekarz internista, specjalista chorób zakaźnych, specjalista medycyny pracy
  4. lek.med. Romualda Suda – lekarz internista
  5. lek.med. Jerzy Majewski – chirurg, lekarz medycyny pracy

Poradnia urazowo-ortopedyczna :

1. lek.med. Joanna Jarosz-Wysokińska – specjalista chirurgii urazowo-ortopedycznej

Przychodnia nr 2 przy KWK „Borynia” tel. (32) 756 11 54, (32) 756 11 61

Lekarze przyjmujący  w Przychodni nr 2:

1. lek.med. Roman Łabuś – lekarz chorób wewnętrznych, specjalista medycyny pracy
  2. lek.med. Ewa Lechwar-Kołoczek – lekarz chorób wewnętrznych, specjalista medycyny pracy
  3. dr n.med. Marian Karmoliński – specjalista chorób wewnętrznych

Poradnia urazowo-ortopedyczna :

1. lek.med. Justyna Sosnowska – specjalista ortopedii i traumatologii
  2. lek.med. Marian Mura – specjalista ortopedii i traumatologii
  3. lek.med. Mieczysław Jagiełłowicz – chirurg ortopeda – traumalotog
  4. lek.med. Leszek Cwynar – specjalista ortopedii i traumatologii

W związku z tym, że zysk z działalności gospodarczej jest w całości przeznaczony na działalność statutową apelujemy do wszystkich członków Fundacji i ich rodzin, którzy jeszcze nie są zdeklarowani do Podstawowej Opieki Zdrowotnej lub którzy nie są zadowoleni z usług medycznych w miejscach obecnie zadeklarowanych o rozważenie możliwości złożenia deklaracji POZ w naszych przychodniach. Gwarantujemy bez zbędnego oczekiwania solidne, profesjonalne, stojące na wysokim poziomie usługi medyczne.

Fundacja Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej w Jastrzębiu-Zdroju

Każda indywidualna decyzja o zostaniu darczyńcą Fundacji jest wyrażeniem woli niesienia pomocy innym,
jak również stwarza szansę na uzyskanie pomocy w trudnych sytuacjach życiowych związanych z utratą zdrowia.